Blog de vacanță – Part 2


Italia și Anglia! Cele câteva zile care au trecut ca o clipă. Milano, Londra, Como sau Genova! Ca să profiți de toate aceste frumuseți ale acestor țari ai nevoie de săptămâni, poate chiar luni. Dar tocmai din acest punct de vedere (al timpului) reușești să dai atenție mai mare locurilor vizitate.

Am inceput cu Como, un orăsel situat la 40 de kilometri de Milano. O oază de linişte din exterior insă in interior plin de cafenele, locuri de distractie sau baze turistice de vizitat. Acest orasel işi croieşte renumele în jurul lacului cu acelaşi nume. Am mers cu barca amintindu-mi de Mahmudia la scară mai mică bineînteles. Funicularul, un trenulet ce urca pe deal care mi-a amintit de Noua Zeelandă cu al ei oraş Queenstown. Un peişaj mirific fară doar sau poate!

Am crescut în intensitate si a doua zi a urmat Milano. Cum ziua la noi avea doar vreo 8 ore, trezit târziu totul fară grabă am mers la sigur şi anume Domul. Urcat obligatoriu pe acoperiş pe scări sau lift numai urcat sa fii. Pur şi simplu rămâi fară respiraţie la vederea frumuseţii şi complexităţii in care a fost realizată catedrala. Urmează plimbarea din jurul Domului cu Galleria Vittorio Emanuele II în frunte, urmată de tot acel centru şi la puţină depărtare Castello Sforzesco.

Dar nu am plecat de la Milano fară să trec în palmares si San Siro al 4-lea stadion ca marime din Europa (82.000 de locuri) şi al 3-lea personal trecut in palmares din cele 4. Mai am Camp Nou pentru a intra in clubul vizitatorilor celor 4 :d

Deja era putină oboseală acumulată aşa că am dat o fuga la plajă. Aveam nevoie de vitamina D in corp. Am “studiat piaţa” şi cel mai apropiat loc a fost ales Genova. Gen Constanta numai că mult mai îngrijită cu staţiuni în stânga şi dreapta iar apa impecabilă. Statiunea aleasa de noi se numeste Cogoleto. Plajă de pietre cu avantaje sau dezavantaje în functie de preferinţe. Ultima zi am petrecut-o alaturi de prietenii mei depănând amintiri plus glume și mâncare romanească. Dacă tot am amintit de mâncare m-aş muta in Italia şi niciodată nu m-aş plictisi de paste (preferatele mele).

Sunt fericit de minivacanţa in stil italian; a meritat cu desăvârsire. Locuri noi, prieteni si soare! Mult mult soare aşa cum ne place, ceea ce lipseşte Angliei. Dar in pofida acestui mic dezavantaj compensează prin cultură, istorie şi diversitate. La propriu nu reușești sa descoperi tot in Londra. Cladiri monumentale, Big Ben-ul sare în evidența instantaneu urmat de London Eye, London Bridge și foarte multe alte locuri ce incep cu London. Parcuri cu gazon perfect si culmea ai voie sa intrii pe ele, să profiți de zilele însorite. Aici Hight Park domina maiestuos peste toate parcurile. Practic e o mini gradină zoologică unde am văzut pentru prima mea dată in viata veverite blânde ce asteaptă să fie hrănite.

Muzee…Am încercat să fac o comparatie cu țara noastra pentru că am mers la Grigore Antipa de curând. Dar wow muzeul lor de stiințe ale naturii era cât Casa Presei Libere. Și intrarea gratuită așa ca fapt divers. Aș scrie foarte multe despre Londra dar esența e – dacă aveți timp, bani si dorință de calătorie merită să începeți cu Londra.

Atât pentru moment şi călătorii sprăncenate !!! 🙂 ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s