În căutarea caștilor perfecte


O să rescriu în primul rând de la ce a pornit toată chestia. Sportiv fiind petreci foarte mult timp în deplasări, călătorind în diferite locuri, iar un bun companion este muzica! Timpul petrecut în autocar devine mai plăcut atunci cand sunetul în căști este armonios, cand distingi sunetele, vocea sau instrumentele. Ca în orice domeniu, este vorba și de bani iar calitatea crește exponential atunci când pretul pe o pereche de căști depășește salariul minim pe economie. Calitatea sunetului, implicit cea a construcției produsului. După cum o să citiți în mesajul meu trimis celor de la Sennheiser România am ajuns la un nivel și sunt în cautarea unor noi căsti audio care să-mi trezească din nou plăcerea și fascinația.

 

Mesajul sună cam așa:

“Bună seara! Vă scriu acest mesaj pentru că am nevoie de un sfat sau de fapt de ajutor în cautarea căstilor perfecte pentru mine. Știu că fiecare e construit altfel și fiecare apreciază sunetul altfel.

Sunt sportiv! Rugby. Nu sunt un muzician sau un mare priceput in ale muzicii dar de-a lungul timpului am testat sau am avut în posesie diferite căști. De la modele fără renume până când am început să apreciez sunetul. Prima pereche de căști care mi-a schimbat percepția asupra muzicii și sunetului am cupărat-o de la dumneavoatră.

Îmi scapă numele exact, știu doar că era c300 sau cx 300. Dar am rămas fascinat. În timp simțul sunetului s-a dus mai sus iar modelul cumpărat cx500 nu a mai avut același farmec. Am încercat modele Bluetooth Plantronics pulsar 590a. Utile dar incomode. Am incercat apoi alt model Bluetooth Phiaton ps 20 sunet foarte bun insă modulul Bluetooth le facea foarte incomode.

Am ridicat ștacheta și m-am oprit la bose quiet comfort 15. După o lungă perioadă am fost din nou fascinat. Anularea zgomotului, sunet clar chiar dacă un pic scăzut în intensitate..au rezistat eroic un an de zile după care plăcerea a disparut. La volum ridicat bas-ul crea probleme. Sunetul nu mai era atât de puternic pe cât mi-aș fi dorit.

Așa că am fost nevoit să merg mai departe: ultimele două modele au fost Monster turbine model in ear care l-am cumpărat fară să-l testez în prealabil. Așa că după câteva ore m-am hotărât că nu e genul dorit. Și am ajuns la ultimele căști achizitionate recent Beats mixr dr. dre sunet care m-a multumit; pe genul meu puternic și energic reusesc să mă țina captat, sunetul să fie clar la volum maxim aproape la toate melodiile . Acesta ar fi genul meu de caști dar dacă ar reusi să stăpânească toata gama fără bârâit-uri.

Sunt sigur că observați, nu sunt atent cunoscător, nu am intrat în detalii despre înalte, joase, mid-uri și alți termeni. Dar voi cei de la Sennheiser aveți experientă în spate. Gândul m-a dus la modelul mult lăudat Sennheiser hd 800. Aș dori să știu o parere, un sfat poate de ce nu ajutor.

Ascult în general muzică la playerul meu Ipod sau telefon. Unul din criteriile achiziționării unui telefon este acela al sunetului dacă are sau nu cip integrat separat pentru muzică iar în general ultimele smartphonuri apărute vin cu cip audio integrat.

Știu că este lung mesajul meu insa sper din suflet să aveți răbdarea necesară pentru a-l citi și a-mi da sfaturile necesare despre acest model sau alt model recomandat de dumneavoastră având în vedere și o performantă peste cea a caștilor Beats mixr la care momentan am ramas.  Vă multumesc”

 

Acesta a fost mesajul meu. După cât am scris unei firme de desfacere a produsului nu sunt sigur că voi primi și răspuns. Dar speranța moare ultima și de ce nu, poate vreun cititor al blogului meu mă va ajuta cu vreun sfat.

Zile însorite!!!

3 thoughts on “În căutarea caștilor perfecte

  1. modelul hd 800 e cel care se aude destul de mult in exterior? e de bun simt sa auzi si sa nu deranjezi in jur
    Multumesc de parere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s