Verde pentru Timișoara


 Și nu numai verde, ar merita toată paleta de culori. Pentru că, din auzite nu iți poți da seama de adevăratele valori ale unei persoane spre exemplu sau ale unui anumit oraș. Dar acum aici vorbim despre Timișoara.

O ocazie extraordinară de a experimenta alte gusturi, alte trăiri. Un oraș plin de istorie dar unde parcă timpul nu are aceeași valoare. S-a oprit pentru o clipă in loc și apoi și-a urmat cursul firesc, calm, aerisit și dându-i o stralucire aparte. Un oraș în parte studențesc oferindu-i un amalgam de culturi. E o părere așa cum îl vad eu în comparație cu  alte orașe în care am locuit sau pe care le-am vizitat.

Structurat frumos, destul de ordonat si cu pistă de bicicliști. Da o pistă de care personal sunt încântat. Nu ești nevoit să ocolești fiecare mașină parcată pe trotuar. Nu e nevoie sa fii înjurat de orice sofer a carei șosea îi aparține. Bineînteles că nu. Ceea ce mi-a permis să-mi reamintesc de pasiunea din copilărie. Goneam pe străzile comunei iar in weekend-uri eram mecanic de ocazie.

Nu am rezistat tentație. Stiam de beneficiile asupra sanătății pe care o poate avea bicicleta. Încurajări și sfaturi din partea unor prieteni și pentru prima săptămână multă ambiție . Și nu, nu a fost Cabral cel care ma încurajat. El se gândește la prostii, biciclete electrice și alte jucărele 🙂

Dar puterea obișnuinței și în special abnegația sunt arme de preț ale omului. Stiu că e un beneficiu pentru mine și de ce nu pentru natură. Iar după 3 antrenamente pe zi mersul spre casa cu bicicleta este ca o relaxare. Dar de mecanică nu am scăpat. Și au progresat atat de mult bicicletele de la ruseasca tatălui meu :p

Prin această postare aș vrea să îi multumesc d-lui T.G. pentru prietenie și pentru amabilitatea de a-mi oferi obiectul ”muncii”. O bicicletă care a avut de îndurat talentul meu la defectat dar care totuși, încă rezită cu brio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s