Hai să ne apreciem valorile!


Chiar dacă nu aș fi sportiv, ca simplu cetățean român nu mi-aș fi încăput în piele de fericire dacă țara mea ar reputa succese. Competiții de mică sau mare anvergură, meciuri amicale sau oficiale. Aș fi fost mandru ,aș fi felicitat echipa sau jucătorul și mi-ar fi devenit idol sau exemplu de urmat. La fel și în alte dișcipline: afaceri ,politică educație.

Dar nu, la noi nu așa se apreciaza valoarea natională, la noi se caută lucrul negativ . De ce spun acest lucru? Ultima ispravă a apartinut unor oameni de televiziune la adresa unei fete care totuși a adus medalii țarii. Da putem găsi motive să aplanăm conflictul că exprimarea nu a fost de fapt cum s-a înteles. Dar dovezile scrise rămân . Iar compensarea spuselor inițiale nu ajută la nimic.

Pentru că prin sport e cel mai ușor să-ți faci țara cunoscută. Pentru că pe cine întrebi de România îți va spune Nadia Comaneci , Gheorghe Hagi sau Ilie Năstase. Pentru că aveai satisfactii pentru munca depusă și aveai toate condițiile și infrastructura necesară. In ultimii ani democrația romana nu a știut să valorifice ci să distruga. Și ce pretenții să avem dacă ministrul sportului nu-și cunoaște istoria. În loc sa încurajeze crearea de baze noi sau alte facilități dânsul afirmă că nu avem istorie
Aș umple pagini. Aș umple pagini și m-ar durea sufletul când știu condițiile pe care le avem în prezent. Și la fel mi se rupe sufletul când stiu că totul se degradează și nu apreciem nimic.

Închei prin faptul că reusim să producem performanță . Performanțe demne de toți românii. Nu ne lăsăm și luptăm în continuare . Pentru sportivii participanți câștigatori sau dezamagiți capul sus. Sunteti acolo unde meritați să fiți și noi va sustinem, suntem mandri de voi.

3 thoughts on “Hai să ne apreciem valorile!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s