Am făcut o românească!


A început play-off-ul Super Ligii de Rugby. Adevărat mai mult off decât play .Pentru că așa ne place noua românilor in general, să ne chinuim .Să tragem doar atunci când simțim cuțitul la os. Și in pofida faptului că avem câțiva străini in echipă reușim să îi romanizăm
foarte repede . Iar ei să adere la stilul nostru și când fuck-urile abundă să revină cu picioarele pe pământ. Și ei și noi.

Prin această introducere nu spun că Steaua e mai slabă ca noi. Ne-a dovedit-o ieri, am plecat pe picior de egalitate dar totuși ne-au învins. Pragmatic, același stil stil bazat pe câțiva jucători, cărora noi nu am reușit să le găsim antidotul. Dar cu tot acest necaz, simt că puteam mai mult . Poate ăsta e lucrul îmbucurător în tot necazul. Mai bine mai devreme decât atunci când e prea târziu.

Nu îmi place să găsesc sau să caut scuze. Aș putea gasi o mie. Dar nu în asta se rezumă jocul, ci în scorul afișat pe tabelă după fluierul de final al arbitrului. În fair-play-ul arătat echipei ce a fost mai bună. La învătăturile ce le tragi după meci. Sau puterea ce o vom avea să ieșim din impas.

Mergem mai departe să recuperăm ce am pierdut și să recâștigăm încrederea, echipa și spiritul de sacrificiu acum când avem mai mare nevoie.

7 thoughts on “Am făcut o românească!

 1. Intr-adevar, Daniel. Ai perfecta dreptate. Ieri, Steaua, a meritat victoria. Si pentru acest lucru trebuiesc felicitati. Eu consider ca cel mai mare lucru cu putinta, in sport, este sa recunosti meritele adversarului.
  Revenind la noi, sper ca acest meci a fost o invatatura si nu “un dus rece” asa cum le place multora sa spuna si acum depinde de noi sa ne aratam noua, ca am tras invatamintele necesare. In ochii mei, voi, rameneti aceeasi, campionii mei ! Si ma bucur ca ieri, am luptat pana la capat. Daca ne vom antrena si vom ramane o familie, o sa avem posibilitatea, sa aratam tuturor, ca suntem cei mai buni.
  Am incredere in noi !!!

 2. Buna Daniel,
  Am fost la meci……ca de altfel la multe din meciurile voastre…..sunt un pic surprins de lipsa voastra de decizie ……normal trebuia sa castigati…..luati post pe post sunteti cu o clasa peste adversarii vostri…dar poate nu formati inca o echipa….nu sunteti suficient de omogeni mental…e drept ca arbitrul a fost depasit de importanta meciului sau a vrut sa fie depasit…..a avut niste decizii cel putin ciudate….plasament prost…..indolent…suficient….pacat ….
  Referitor la voi …..am impresia …repet doar impresia ….ca nu ati facut totul ca sa castigati….nu ati constientizat oare cat de important era acest meci pentru voi ?…..refuz sa cred ca un jucator ca Petru Vladimir Balan cu o experienta uriasa in spate poate lua galben ca un copil in momentul cand echipa lui forta victoria…..refuz sa cred ca Madalin Lemnaru suteaza in butul advers fara sa incerce sa isi depaseasca adversarul prin viteza recunoscuta de altfel…..refuz sa cred ca in situatii iminente de marcat eseu jucatorul purtator de balon ataca singur…haiduceste …fara o sustinere adecvata…..refuz sa cred ca un fundas ( sufletul meu de altfel….) care se numeste
  Catalin Fercu nu a putut sa marcheze un eseu in acest meci ….refuz sa cred ca Vali Calafeteanu forteaza arbitrul sa penalizeze cei “10 metri” nerespectati de Steaua (dupa ce in prealabil avusese in 3 cazuri informatii ca acest arbitru nu penalizeaza asa ceva )….si in loc de un sut in tusa din care putea ulterior sa iasa un eseu.cu gramada…..a iesit Stelica Burcea cu galben….apropo…nu e normal ca 2 jucatori exponentiali sa primeasca galben intr-un meci pe muchie de cutit….cum sa castigi cand 20 de minute din meci te privezi singur de cate 1 jucator…!!!
  Nu stiu ce sa mai zic….sunt frustrat de faptul ca stiu ca sunteti mai buni ca toti si totusi nu reusiti sa faceti ceea ce cu siguranta va propuneti…..
  Nu e posibil ca Steaua sa lupte sa castige un campionat cu 2 pilieri ( Nere si Baraulea) si voi sa nu aveti momente de revolta in care sa rasturnati totul….
  Oare schimbarea lui Balan nu se impunea in minutul 60″…?..oare schimbarea lui Calafeteanu nu se impunea la un moment dat.?..aveati nevoie de ceva care sa rupa ritmul….ma uitam la ceas si la tabela de marcaj si nu credeam ca totul se scurge impotriva voastra…si voi nu va revoltati ….voi asistati impasibili la victoria Stelei..altfel o echipa modesta de locul 4…..sper ca la Timisoara sa le aratati care le este valoarea…o diferenta de minim 25 de puncte nu o sa mire pe nimeni…
  Daniel….ne cunoastem …nu atat de bine cat poate ca ar fi trebuit …viata ne-a despartit…dar dreptul de a ramane intr-o tribuna de rugby nu imi poate fi luat…
  Va doresc succes…..va doresc sa duceti titlul de campioni la Timisoara…orasul asta merita asa ceva…mai ales anul acesta …..nu uitati asta…
  Duminica o sa fiu la Constanta…vreau sa castigati …trebuie sa castigati….e meciul vostru….nu concep altceva….va trebuie victoria asta mai mult decat aerul….stiti la fel de bine ca mine acest lucru..
  Toate cele bune….capul sus…aratati-va valoarea….
  Cu prietenie pentru tine…pentru Cata….pantru Vali…pentru Madalin…pentru Stelica…pentru Vasi…pentru toti ceilalti si pentru toti din Timisoara care va sprijina in realizarea visului unui oras si cu prietenie nu in ultimul rand lui Petru Vladimir Balan omul de care ma leaga multe amintiri si jucatorul a carui valoare exceptionala a facut din el un idol pentru multi oameni din Franta si de ce nu sii din Romania….
  Uniti-va…acum este anul vostru…cu intelepciune…forta…demnitate…dorinta de victorie ……vreau ca pe 06 octombrie sa fim cu totii fericiti…
  Adrian Dumitrescu, spectator de rugby……

 3. sunteti cei mai buni, dar asta nu ajunge! aveti si slabiciuni pe care daca le cunoasteti, le puteti depasi! sunt sigur ca vom juca semifinala acasa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s