Galben International


Sună pompos? Ceva legat de modă sau trendul actual? Nu! Și nu pentru că aș trece nepăsător pe lângă subiectele legate de modă, dar nu as avea cunoștințele necesare să scriu despre acest subiect.

Îmi pot exprima însa în câteva cuvinte simțirile ce le-am avut atunci când am văzut acel galben în ultimul meci disputat. Știu însă să-l cataloghez ca fiind cel mai urat galben.

Precum se știe (sau dacă nu, voi trece rapid în revistă) în rugby momentele de anti-joc în funcție de gravitate sunt pedepsite de arbitru prin acordarea de cartonaș galben sau rosu. Cel galben reprezinta pedepsirea prin eliminare temporara a jucătorului timp de 10 minute iar cel roșu prin eliminare definitiva imediat ce-l primești iar o comisie de disciplina urmează să judece faptele pentru stabilirea perioadei de suspendare din cadrul activității competiționale.

Am fost la prima ispravă de cartonaș galben în cariera internațională. Un moment greu de digerat atunci când știi că l-ai luat din imaturitate, când știi că echipa suferă și tu ai pus puțină sare pe rană.

Sunt la al 3-lea galben din carieră….din fericire. Zic din fericire pentru că sunt puține abaterile mele de la regulament iar primul  lucrul la care țin atunci când sunt pe teren este disciplina. De data asta mi-a jucat feste din prea multă dorință. Nu am ales metoda potrivită însă zeița fortună a ținut cu mine.

Ma căiesc pentru galben însă nu și pentru agresivitate!  Am câștigat meciul pentru că mi-au fost alături colegii și am jucat pana la fluierul final al arbitrului. Pentru că este o lecție personală pe care o împărtășesc și din care îmi doresc să învățăm a nu repeta sau a forța norocul.

 

Image

4 thoughts on “Galben International

  1. dragul meu , acel galben si iti spun din prietenia ce ti-o port, trebuia sa aiba alta culoare si aici ai 2 posibilitati alb sau rosu ….:d (joc de cuvinte, neintentionat)

  2. un rugbyst adevarat niciodata nu isi cere scuze pt ca a dat totul pe teren , ca si-a “calcat adversarii “….(metaforic vorbind) . asta e mentalitatea sanatoasa . bafta in continuare si sa fii la fel de agresiv si cu georgia 9in sensul bun al cuvantului ) spor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s