Amintiri și Prezent


Nici bine nu s-a învechit ca să spun asa, postarea mea despre baza din Portugalia că astăzi mi-a fost dat să văd confirmarea comparației mele. Dacă la portughezi cineva abia aștepta să repare gazonul sau să curețe totul, la noi cineva așteaptă să strice.

De ce? Cu un scop probabil. Sau pentru că prin sport nu vei dormi atât de repede pe “grămezi de galbeni” . La noi nu există răbdarea necesară și credința că vom reuși dacă facem lucrurile asa cum trebuie.

Bun … am început așa pentru că astăzi mi-a fost dat să văd și să nu cred că și ceva legat de fotbal uneori devine nesemnificativ și imediat poate dispărea cu istorie cu tot sub mormane de pământ și mizerie.

Este vorba de stadionul UMT din Timisoara . Azi am aflat de un centru de refacere și relaxare în Timisoara. O programare și am purces spre spa-ul acesta. Cum am ajuns am recunoscut locul, memoria mea ducându-mă până în 2005 când Romania învingea Rusia la rugby cu scorul 33-10 pe acel stadion.

Da, acel stadion!  Pentru că am rămas mască atunci când am văzut că în spatele centrului spa terenul a dispărut și mormane de pământ și mizerie au luat locul stadionului. Nu sunt de-al locului dar la o scurta căutare pe google descoperi o bogată istorie legată de acest teren.

Și uite  încă o dovadă că sportul nu mai contează atât de mult în această țară iar acei puțini ‘nebuni’ ce mai cred și se zbat ar trebui ajutați mai mult iar capcanele autorităților ar putea fi mai puține și de bun simt!

Ps: pentru cei interesați de spa, este un loc excelent pentru a petrece câteva ore. Dar dacă cineva și-ar fi dorit, cu siguranță s-ar fi găsit o soluție de a păstra și stadionul și spa-ul.

2 thoughts on “Amintiri și Prezent

  1. Intr-o zi o luam la pas prin oras si-ti arat toate terenurile si bazele sportive care s-au facut scrum cat ai zice peste. Si nu sunt putine in timisoara crede-ma. Baza Uszoda, bazinul ilsa, stadionul UMT, stadionul de rugby de langa dan paltinisanu si cate si mia cate

  2. Pingback: Daniel Carpo – între placaje și postări! Povestea sportivului care îmbină perfect sportul cu balonul oval și blogging-ul | Informație curată - Stiri din Timisoara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s