Compromis Tehnologic


Mereu sau într-o mare măsură suntem puși în ipostaza de a alege. Nu ar fi un lucru rău dacă nu am fi pusi totuși să alegem compromisul.

M-am găsit să scriu în timpul zborului meu spre București. Eu, un tip înnebunit după tehnologie am avut coleg de zbor un domn cu o tableta pc. Așa cum coțofana este înnebunită după lucruri sclipitoare…Stai puțin chiar este adevarat acest mit?! … Oricum ideea era, eu cel  pasionat de tehnologie nu am putut a mă abține și am aruncat din când în când priviri asupra obiectului. 

O tableta pc lenovo x220 cu windows 8 la bord. Știu din toate recenziile că windows-ul 8 nu este cel mai reușit și așa mai departe însă colegul de zbor lucra de zor. Acest lucru mă duce la concluzia că cel mai bun lucru este să testezi pesonal orice lucru și să clasifici personal dacă ți se potriveste sau nu.

Dar ajung la titlul meu. Compromisul. Și anume fiabilitate performată estetic. Pot toate întruni acest lucru? Tableta clar nu era veche însă avea defecte vizibile. Stratul protector era dezlipit în câteva locuri,  prezenta bule de aer în alte părți iar display-ul avea urme ale tastaturii.

Personal, consider că acestea sunt detalii estetice care nu ar trebuie să apară atunci când plătești pentru un produs și mai ales ca nu costă tocmai puțin.

Am ajuns la concluzia că în goana după performanță unii producători uită de detalii sau mai există și partea opusă a producatorilor, cei ce trec testul calității dar li se aplică mănușă zicala “afară vopsit gardul înăuntru leopradul”.

Voi ce părere aveți?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s