Cu un pas mai aproape


Mi-a fost greu să scriu pentru că am avut toți o urmă de tristețe în suflet după finala CEN-ului 2013. Să fi aproape de performanța propusă la începutul călătoriei și un egal să spulbere tot…
Putem spune diferite motive iar cel mai plauzibil ar fi faptul că am terminat neînvinși această campanie de calificare. Calificarea pentru mondialul englezesc de rugby 2015.

Ca să trec în revistă criteriul de calificare, acesta constă în terminarea pe primul sau al doilea loc în turneul celor 6 națiuni B după disputarea meciurilor tur-retur. Acest fapt duce la calificarea directă în grupele mondialului iar portița de salvare se cheamă locul 3. Acest loc 3 duce în recalificări.

După această trecere voi explica și de unde această dezamăgire: pentru că sunt mulți care nu au crezut. Iar tristețea a fost clasamentul final. Egalitate de puncte în clasament și punctele marcare de georgieni în meciul cu Spania au fost fatale pentru noi. Criteriului de departajare final a permis echipei cu mai multe puncte marcate să preia clasamentul. Fără titlu, fără cupa pusă în joc la meciurile dintre România și Georgia “Antim Iverianul” și cu o Rusia care ne urmărește de aproape. Destul de multe necazuri au produs totuși un egal nicidecum o înfrângere.

Dar ce nu știu multi este că această dezamăgire a creat o echipă. O echipă a cărei valoare este șlefuită în continuare. Care a produs rezultate și care cu siguranță nu-și propune să se oprească aici. Pentru că suntem cu un pas mai aproape de mondial după această ediție. Și pentru că nu contează pe cine ai în față ci mai presus de toate pe cine ai alături!

3 thoughts on “Cu un pas mai aproape

  1. Marturisesc ca si eu am fost trist sa aud destui criticand sau fiind dezamagiti dupa meciul de sambata. Stiu si ca intotdeauna vor exista nemultumitii de serviciu… Multi fac greseala sa compare epoci si situatii diferite cand o echipa a Romaniei semiprofesionista juca intr-o lume a sportului amator. Acum se intampla exact invers dar toata lumea prefera sa ceara performanta dar nimeni nu investeste pentru ea. Eu unul insa apreciez mult munca unei echipe care a terminat o competitie neinfranta si care a luptat mereu pana la final. Echipa nationala de rugby a Romaniei isi construieste un public din ce in ce mai numeros dupa fiecare evolutie si publicul avizat sau nu incepe sa se aproprie de fenomenul rugbystic. Asta cred ca este cea mai mare realizare din ultima vreme a rugbyului romanesc: oameni care sa se simta reprezentati cu adevarat de cei din teren.Cat despre perormanta de anul acesta aveti toate motivele sa fiti mandri!

    PS. Mi-ar placea sa stiu cati din cei care critica performantele nationalei sunt atat de critici cu ei insisi in domeniul profesional in care activeaza…

  2. Stimabile domn Carpo,

    Sunt intru totul de acord cu ideea dumneavoastra ca s-a format o echipa. De asemenea, in calitate de suporter, sunt mandru si multumit de munca voastra. Fiind data experienta pe care o detineti, sunt convins ca sunteti un exemplu pentru cei din lotul Stejarilor, dar si ceilalti copii care doresc sa urmeze acest sport.

    Viitorul incepe sa fie promitator. Rugbiul romanesc e mult mai bine organizat, iar voi incepeti sa fiti din ce in ce mai uniti. Suntem alaturi de voi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s