Mult efort pentru nimic


Hai să mă alătur miilor de nemulțumiți ai serviciilor de telefonie mobilă și de asemenea multor blogări care expun aceste probleme. Știu că suntem mulți și poate este și vina noastră din cauza lipsei de vigilență, dar chiar și așa suntem pândiți la fiecare pas pentru fiecare leuț,. De aceea mai tragem un semnal, o postare și câțiva neatenți poate mai deschid ochii iar acesta este un câștig.

Hai să încep cu mica poveste. Totul a pornit de la expirarea abonamentului de date ORANGE. O adevărată aventură atunci când abonamentul îți expiră. Și prin aceleași chinuri trec de ani buni fiind un client fidel al lor. De ce aventură? Urmează cererile de prelungire sau închidere a abonamentului, programare pentru a intra în legătură cu un consultant special antrenat să te convingă să rămâi la același operator, statul cu ochii și urechile pe telefon în intervalul stabilit . Iar pentru mine chiar e dificil fiind angrenat într-un program încărcat de antrenamente, ședințe și alte activități specifice. Iar fiecare apel pierdut prelungește agonia și procesul scris mai sus se poate repeta.

De la ce se anunța un proces normal ”agonia” mea s-a prelungit 4 luni. 4 luni în care am fost nevoit sa plătesc servicii de care nu aveam nevoie . Și totul din excesul de zel al unui ”antrenat” care a crezut că va avea putere de convingere și a hotărât cum a crezut el de cuviință. Au avut loc 3 discuții care nu au dus la rezolvarea cazului meu. Prima problemă apare aici. Timpul trecea și o altă convorbire nu mai avea loc. Iau iar inițiativa, sun pentru a repeta procesul dar stupoarea: aflu că am abonament prelungit până în ianuarie 2014 . Și asta după prima convorbire în care tot ”antrenatul” (numele îmi scapă) m-a rugat să mai revină cu alt telefon poate mă răzgândesc.

Problema mea s-a rezolvat după ce am făcut o cerere pentru cercetarea cazului meu. Au rezolvat totuși problema, lucru care nu ma așteptam, dar nu putea fi totul atât de simplu: iar programarea, iar așteptarea telefonului. Au putut sa-mi ofere o reduce de 30 de euro la un Ipad dacă doresc. O bătaie de joc cei 30 de euro pentru un produs și așa umflat la preț față de prețul original, plus abonament pe 2 ani.

Și mă apropii de final. Refuzând politicos, surpriză. Telefonul a fost la câteva zile după facturare iar politica firmei este că trebuie să aștepți alte 30 de zile calendaristice după facturare pentru orice modificare în contract. Alți bani care intră în cont pentru un serviciu care nu îmi era de folos de 4 luni.

Concluzia este că trebuie să fii hotărât, să specifici doleanțele clar și cu o lună înainte de expirarea abonamentului (poate chiar 2 luni :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s