Care…Păltinișanu?


Un nou început de an însă aceleasi zvonuri. Nu știu cine le alimentează, dar mai ales nu stiu cine mai crede că este posibil. Rezumatul acestei povești stă în felul următor . Mai în glumă mai în serios zvonuri despre posibilitatea campionilor la rugby să joace pe arena Dan Paltinisanu apar și în acest început de sezon.

Ca o strategie bine pusă la punct, apar persoane ce dezmint într-o maniera foarte elegantă zvonul. Apoi trageri elegante de timp cu scuzele de rigoare și diferite soluții de avarie. Din păcate nu se rezolvă nici o variantă alternativă. Problema nu ar fi terenul pentru că practic și teoretic este casa noastră, dar lipsa unui teren de antrenament este inacceptabilă și nu sunt cuvinte prea dure.

Ne antrenam în noroi bine-merci. Pregătirea fizică este realizată la nivel înalt datorită condițiilor dificile. Antrenamentele tehnico-tactice nu ies tocmai ideal. Noi suntem fericiți după antrenamentele istovitoare pentru că ne pozam si suntem plini de noroi. Doar ochii si dinții se mai văd și facem concursuri de recunoaștere a personajului.
POZA NOROI poza grup noroi

Și la sfarsit vine vorba dulce: lasă, ce nu te omoară te face mai puternic . Uite așa sezonul ‘noroios’ trece, terenul din Ronaț se reface ca prin minune. Apar păpădiile de un galben superb și începe campionatul. Punct și de la capăt cu zvonurile. Capătul însemnând perioada imediată ChallengeCup-ului european.

Am fost răutăcios și am exagerat. Bineînțeles că avem voie pe stadion. Chiar dacă e așa zis oraș fotbalistic am fost primiți cu brațele deschise. Dovezile sunt luate de pe Opinia Timișoarei
rugby-stadion-dan-paltinisanu

Aștept să fiu contrazis 🙂

3 thoughts on “Care…Păltinișanu?

  1. Se pare ca stadionul Dan Paltinisanu va putea fi pus la dispozitia voastra. Echipa RCM-ului merita acest lucru. Ar fi interesant daca s-ar putea la nivelul Superligii sa se infiinteze un program prin care echipele participante sa isi imbunatateasca infrastructura cu terenuri sintetice de rugby. Cred ca s-ar putea realiza la nivel guvernamental alocarea unor fonduri sau poate si prin accesarea unor fonduri europene. Nu vorbim de niste sume colosale. Cluburile sa aiba o contributie financiara de 40-50% la suta. Cred ca cei mai castigati ar fi juniorii.

    • ar fi ideal pe perioada sezonului rece sa poti beneficia de teren sintetic . insa dupa parerea mea sunt sume destul de mari. 150-180 de mii euro un teren decent de antr . dar ar trebui sa existe vointa si implicare mai multa din partea persoanelor abilitate. oricum e o problema nationala sportul in sine . N u e profitabil pe termen scurt si foarte scurt , nu investim 🙂 . Un exemplu de implicare ar fi urmatorul. Tot in Ronat la 5min de terenul noatru e un teren in paragina oarecum . OAre de ce nu se intereseaza nimeni de el sa-l reabiliteE si ar fi excelent pt antr . Si exemplele pot continua

      • Luand exemplul acelui teren mentionat de dumneavoastra, acel teren ar putea reprezenta contributia clubului sau a unei comunitati de rugby peste care sa se dispuna o suprafata sintetica de rugby. Eu ma gandeam la niste suprafete sintetice pentru antrenament precum cele care se dau in chirie pentru fotbal. Intr-adevar, astfel de suprafate limiteaza placajele, dar pentru juniori de 10.12 ani cred ca sunt acceptabile. Totusi, e nevoie de o mica strategie chiar la nivel national prin care unele cluburi sa primeasca niste fonduri pentru modernizare. Fiecare club sa aiba de asemenea o participatie financiara. Inca nu e prea tarziu, poate o mica minune in Anglia anul viitor, ar deschide niste usi pentru rugby poate din partea IRB-ului sau de ce nu al guvernului. In fond, practicarea sportului e o modalitatea de a reduce cheltuiele bugetului national de sanatate care si asa e destul de redus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s