Până unde duce nesimțirea


Azi am aflat unul din episoadele pe care le poti crede cu greu daca nu te afli printre protagonisti.

Cred ca stim majoritatea cum sta treaba cu impozitele si datoriile miilor de romani la fisc după acea lege controversată, dată retroactiv persoanelelor fizice autorizate.

În aceasta situație se afla si tatăl meu. O persoana căreia actele ii dau un pic bătăi de cap. Asta ca sa arunc vina pe el si indolenta de a nu bate la usile fiscului si a întreba din luna in luna care mai e starea impozitelor si a datoriilor . Bun . Tata a gresit . Nu a platit datoriile s-au cumulat. Si acum intamplarea de domeniul fantasticului din punctul meu de vedere. Intre toate necazurile cu datoriile ce s-au adunat si eu am aflat foarte tarziu lucrul bun e urmatorul.
Verisoara mea lucreaza in cadrul institutiei. Fiind constrans de dobanzile de 0.05 pe zi am cerut cateva sfaturi. Le-am primit . Acestea erau: efortul de a plati suma datorata si nu dobanda si la o inspectie atenta unele sume de bani au fost virate gresit si a urmat o cerere de virare a banilor in contul corect . Si aici necazul .

Primeste tatal meu telefon de la o doamna f furioasa sa intrebe cum de a indraznit sa faca acea cerere. Cine l-a invatat ca asa a banuit ea ca nu e posibil. SI asta banuiesc pentru goana dupa jupuirea pielii unor bieti amarati care peste noapte s-au trezit cu mii de lei datorii la un stat in care banii se duc oriunde numai intr-un sistem corect nu. In loc sa primeasca acel telefon cu, domnule Traian e un lucru bun ce ati facut , daca puteti plăti suma datorata si nu dobanda ar fi indicat , femeia aceia a cautat persoana ce a facut un lucru corect. Noroc ca verisoara mea e intr-o functie buna si nu a avut de suferit de naivitatea tatalui meu. Pentru ca trebuie sa ascunzi numele celui ce incearca sa miste un deget in tara asta.

Am ramas asa uimit de aceasta intamplare incat din toata euforia eveninentului ce urmeaza a se intampla in viata mea , mi-a dat imboldul de a asterne aceasta intamplare. Ma casatoresccc :d

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s