Myfitnesspal – un ajutor în alimentație


Odată cu trecerea anilor saltul tehnologic a avut un impact foarte mare asupra modului nostru de viață. Uneori ne-a îngreunat viața dar de cele mai multe ori scopul tehnologiei este de a o simplifica. Ce voi recomanda acum este o aplicație a cărei menire este să simplifice. De asemenea este menită să te facă mai atent la stilul alimentar.
Am descoperit-o de curând la recomandarea unui coleg de ‘suferință’ din cadrul centrului kinetoterapeutic unde facem recuperarea. Și daca am menționat despre acest centru voi mentiona și numele lui pentru că este un alt loc ce merită toată încrederea. Daca ajungi in nefericitul moment sa te accidentezi sau să ai nevoie de recuperare / reabilitare aici este locul potrivit.Kineto Health Center e pagina publică unde puteți găsi informații

Dar să revin la aplicația ce mi-a stârnit interesul. Cabinetul nefiind doar pentru sportivi întâlnești mult mai des “problema existentiala” a alimentației, a caloriilor, dorința de a slabi dar și ce e drept mai rar însă de actualitate de a te ingrașa .

În acest moment pe platformele dominante IOS (Apple) și Android (platformă deschisă utilizată cu predilecție de Samsung Lg sau Motorola, amintind doar jucătorii mari ai pieței) regăsim peste 1 milion de aplicații. Greu de descoperit ceva cu adevărat interesant într-un milion,nu?

Aplicația se numește Myfitnesspal și este disponibilă pe toate platformele, este gratis și scopul ei principal este de a calcula caloriile din toate alimentele. Și când spun toate regăsim până și vestiții mici sau de ce nu shaorma cu de toate :). Am pomenit de mici sau shaorma pentru că aspectul caloriilor bune sau rele nu îl explică dar nu cred că e dificil să facem diferența între alimentele. Trebuie să consumăm alimentele cât mai naturale și să ne ferim de cele procesate. Interfața aplicației este în limba engleză însă mâncărurile le poți scrie și în românește, este superb desenată, ușor de utilizat și totuși completă și complex. Îți setezi scopul urmărit perioada în care vrei să obții rezultatele și aplicația începe calculul caloriilor de care ai nevoie pentru a-ți duce la bun sfârșit dorința.

Aici însă se termina puterea aplicației iar lupta cu caloriile sau antrenamentele va trebui să o duci singur 😉 Nu rămâne decât sa o testați și să vedeți dacă se potrivește gusturilor sau nevoilor personale dar pentru mine e cert că aș fi dat pretul necesar pe ea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s