Puterea brandului și a marketingului


Scriu de plăcere însă nu am din păcate un program bine stabilit pentru a facilita și plăcerea celorlalți. Dar cine stie poate tot ce am scris până în prezent e doar încălzirea si voi fi mai perseverent în a scrie

Azi am să vă transpun în pagină un experiment trăit de mine. Și anume puterea brandului. Am citit despre asta , am auzit vorbindu-se însă nu mă așteptam să mă lovească atât de tare acest adevăr.

Exemplul meu e simplu. Tot trăim intr-o perioadă a comunicațiilor și a socializării iar obiectul cel mai la îndemână este telefonul mobil. Am avut două telefoane ce urmau a fi puse la vânzare. Un Samsung S4 fară acte și o problemă la camera foto și un Huawei P7 cu toate actele. În drum spre casă, în mașină cu verișoara mea, veni vorba de telefoane și că se pregatește să-și achiziționeze unul. Am întrebat ce telefon și răspunsul a venit rapid, cu o ușoară înclinație spre  Samsung.  Dar de asemenea a specificat că a auzit  doar de Samsung sau Apple.

Acesta a fost primul semn. Semnul doi și cel mai puternic a fost când le-am pus efectiv la vânzare pe site-urile de specialitate. Nu au trecut 10 minute și telefonul Samsung a fost vândut. Huawei-ul cu toate avantajele oferite de garanție sau aspectul impecabil i-a luat săptămâni bune și tăieri masive din preț.

Calitatea între branduri s-a echilibrat foarte mult. Dar prețul plătit nu mai reflecta atât de mult calitatea ci investiția în marketing sau statutul social al posesorului.
Lucrul bun din toata această poveste este că fiecare e liber să aleagă corect din marea de dispozitive, să aleagă după statutul social sau să alerge după moda creată de fi în trend cu tehnologia an de an.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s