Tot mai puțini gentlemani…


Și uite așa azi s-a scris o pagină tristă în istoria rugby-ului românesc. De parcă înfrângerea cu Georgia nu a fost de ajuns, azi, rugby-ul românesc a  primit o  vestea inimaginabilă. Farul rugby-ului constănțean a încetat să mai lumineze. Echipă fanion, dintotdeauna  creatoare de talente sportive pe bandă rulantă a ales să apună.


În ultimul deceniu, uneori an de an, probleme mai mari sau mai mici încercau să pună piedici unui învingător în alb albastru.  De data asta zicala ” ce nu te omoară te face mai puternic ” nu a mai fost valabilă. 

Trist, însă  nimic nu e întâmplător. Nimeni nu mai iubește sportul și nu mă refer doar la rugby. Semnale de alarmă au fost trase  mereu dar soluții prea puține. Un campionat care se împuținează de la an la an rezultate naționale și internaționale de prea puține ori valoroase. Și încă o dată mă repet că acest fapt din păcate nu e întâmplător. 

Dar nu vreau să închei  în cea mai pesimistă notă posibilă. Vreau să cred că putem răzbate noi ăștia ce mai credem , ce mai avem prilejul  să facem parte nu doar dintr-un fenomen ci suntem parte integrală a unui spirit numit rugby.  


Acestea fiind spuse îmi doresc cifre tot mai pozitive ale campionatului Super Ligii Cec Bank ce stă să înceapă în curând și vânătoare fericită celor ce pot să – și crească competitivitatea din acest cutremur rugby-stic. Dar acum  dacă tot suntem o palmă de  sportivi să ne strângem într-un pumn, să continuăm aventura umană și să fim fair-play. Cum frumos a spus un om al rugby-ului: Play Hard Play Fair

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s