Întâlnirea de grad 0


Mereu am zis că rugby-ul nu te va dezamagi niciodată. Singurul care poate dezamăgi ești tu, jucătorul.
Acum la final de cupă mondială pentru România pot așterne câteva rânduri. Fericit pentru o experiență întotdeauna unică dar nu atât de încântat de rezultate. Chiar dacă am reușit un scor fantastic pentru statistică în meciul cu Canada, cu Italia nu am reușit decât 20 de minute fantastice insuficiente însă pentru a intra în istorie.

Viața merge mai departe însă pasii mici făcuți lasă acel gust amar. Puteam, eram aproape dar lăsăm mereu loc de mai bine. Nu am reușit să lăsăm o moștenire generației ce va veni pentru următoarea cupă mondiala. Iar va trebui să luptăm iar să sperăm, când totul putea fi mult mai simplu. Oare e in ADN-ul nostru?

Lăsând melancolia, am avut și momente magice. Recordul de audientă, scor de statistică , jucători aflați in topurile cupei mondiale. Iar totul a culminat cu prezenta mea la Palatul Buckingham. Recepție dată de regina Elisabeta în cinstea cupei mondiale.

Nu puteam lăsa să treacă acest moment fără să-l expun. Să strâng mâna reginei Elisabeta si a prințului de Wales (o atingere ușoară de fapt) , să schimb câteva formalități, e adevărat nu cred că a înțeles ce vreau eu să-i explic (mă apucase sa-i spun de casa prințului Charles și prezența României la toate edițiile campionatului mondial) dar am avut o ocazie unică. Cum glumeam cu un oficial al palatului Colonelul Duncan Deware în care râdea că nimeni nu mă va crede că am trăit acest moment, dar din fericire am găsit și câteva poze oficiale de la recepție :d.

Câteva picanterii de la recepție? .
Marile puteri mondiale în rugby Nz cu Richie Mccaw, Sa prezentă cu Victor Matfiel si Byan Habana , Wells si Warburton foarte sobri fara să guste pic de șampanie sau din aperitivele oferite.
Australia foarte degajată prin Michael Cheika și Stephen Moore , pe același stil și expresie a feței ca după victoria împotriva Angliei.
Anglia după această cupă mondială… Întrebări peste întrebări adresate lor ,au două milioane de soluții dar vor găsi rapid răspunsul corect?
Irlanda nu a fost prezentă. După meciul cu Franța cred că aveau prea mulți accidentați nu au avut cu cine să se prezinte
Scoției îi era trădată sobrietatea poate doar din cauza portului National.
Franța, retrasă într -un colt prezentă cu Dusautoir si Szarzewski iar partea stafului era reprezentata de Philippe Saint-Andre. Întârziații erau supărați doar pentru că au întârziat la recepție?
Namibia și Tonga stingheri și tristi doar un reprezentat prezent.
Samoa și al lor căpitan Tuilagi nu se mai dezlipea de șampania oferită. Ar fi luat sticla cu el dar protocolul cerea discreție.
Japonia cu 3 victorii și să nu mergi mai departe? Asta înseamnă să fii yakuza.
Eu și preparatorul fizic Alexis. Am încercat să -mi ascund încântarea dar nu cred că am reușit. Până nu am văzut pozele am trăit cu impresia că regina a fost îmbrăcată în verde. Ce să constat a doua zi!? era toată în mov. Alexis mi-a repetat de 50 de ori că nu ne-au lasat cu telefoanele mobile, că nimeni nu ne va crede că am salutat regina.
Canada, oare nu se uitau oamenii insistent în metrou la manager și sacoul lui roșu? Întreb că m-am întâlnit cu el la iesirea din metrou.

Cu zâmbetul pe buze de la amintiri de basm, că doar vorbim de prinți și prințese spun încă o dată: Rugby-ul nu te va dezamagi niciodată. Doar tu îl poți dezamăgi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s